Szeged Dugunics tér 12.

 

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől-Szombatig 10:00-24:00
  • Vasárnap 11:00-24:00

Árak:

  • 1 üveg sör (Dreher) 385 Ft
  • 1 csapolt korsó sör (Ászok) 295 Ft -Vannak sörkeverékek is mint pl. a Maci sör málnával vagy a Feketerigó Dreher Bak és a Classic keverve
  • Unicum 5cl 425 Ft
  • Hubertus nincs!!!! negatív!! :-)
  • folyó borok 90 Ft/1dl
  • Vilmos 5cl 425 Ft.
  • Ha már kávéház rengeteg fajta kávéjuk is van pl.: Prágai kávé Brandy-vel, Orosz kávé hát mi mással is mint Vodkával!! :-) vagy a tipikus Ír kávé Whisky-vel.

Weboldal: http://millenniumikavehaz.hu/

TÉRKÉP: maps.google.hu/maps/ms

Szeged egyik legjobb helyén a Dugó térnél egy műemlék épületben fészkelte be magát ez a kávéház. Először is a kávéház hamar rájött, hogy pusztán kávéból (ugyan sok a választék) nem lehet fennmaradni ezért valamilyen szintű "kocsma jelleget" is be kellet vállalnia, másrészt egy ügyes húzással Szeged leglátogatottabb és egyik legkedveltebb szökőkútja mellé a nyári szezonra olyan teraszos szerű, kiülős, sátortetővel ellátott pultot rendezett be! Bejött nekik, a kiülős részből is tökéletesen lehet látni és hallani a zenélő szökőkutat egy jó hideg sörrel a kezedben! Igazi turista csalogató. Itt a kinti részénél egy rakat összecsukható asztalnál és székeken foglalhatunk helyet. Még a pulthoz se kell fáradnunk kijön a pincér.

Maga a kávéházi és söröző része a kocsmának a kiülős rész melletti épületben van. Egy pár lépcsőn lefele kell menni majd balra be az ajtón és bent is vagyunk. A berendezés tényleg olyan kicsit régi kávéházi hangulatot próbál adni a helyiségnek. Fa asztalok régi típusú fa székekkel, fából készült a pult is (vagy legalább is a burkolata) és a legtöbb berendezési tárgy mint a pulttal szemben lévő fal mellett végigfutó szekrény is fából készült. Tisztán, rendben tartott, hely szintén felszolgálással. Egy olyan "úri kocsma" :-) Szóval csajokat is lehet vinni ide nyugodtan! A wc-k a pult után jobbra befordulva a folyosó végén vannak. Az italválaszték ugyan az mint fent! Nyári szezonban inkább a kiülős részt használják, de ősztől - tavaszig csak itt folyik a kávé és a sör! Szoktak itt még rendezvényeket is tartani, meg akár ki is lehet bérelni a helyiséget egyéb programokra.

Zsoló

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedikocsmak.blog.hu/api/trackback/id/tr961191463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csanadvary 2009.12.13. 03:32:28

Egész jó a leírás. Bár tényleg úri-kocsma, én szeretek idejárni. Jó pont hogy nincs cigifüst, tehát lányokat lehet hozni ide beszélgetni. Kellemes zene szól és van kiszolgálás. Hátrány hogy drága a sör. Ezért nyáron inkább fröccsöt, télen pedig forralt bort iszogatunk. Mostanság népzenei színtérként is funkcionál, sok táncházat tartanak itt. Szerintem jó hely, és kell hogy legyen Szegednek egy ilyen stílusú vendéglátóipari egysége.

ramend 2009.12.17. 19:44:30

@csanadvary:
Tiszteltem,
mint blogger azt kell, hogy mondjam nincs igazad. Csak épp a belváros kényelmes.
Csajt lehet vinni több helyre is, a lehetséges bloggos helyek közül.
Én ilyen esetben nem a belvárost javallom. Kicsit a periféria felé vannak olcsó és jó helyek. Én a Golden Presszót ajánlom.
Sütemény, időszakosan fagyi és miegymás.
Persze a nyitva tartás nem végtelen, viszont így is megoldható...
Szerintem a szórakoztató műsort neked kell adnod. :D

fugeevoketto 2010.01.06. 10:05:07

Annyit tennék hozzá, hogy a Milleniumi:

1, - A szegedi Jazz élet egyik központja ingyenes koncertjeivel

2, - Lehet sakkot kérni a csapostól

3, - Mindig van valami ínyencség csajoknak, pl. macisör, csapolt radler stb.

Zsoló 2010.01.06. 13:00:42

Köszönjük a plusz infókat a helyiségről. Esetleg egyébb észrevételeket, vagy kiégészítéseket máskor is szívessen fogadunk.
A "kocsmák" pontozása megoldható dolog.
Zsoló

Kisslányka 2010.06.12. 13:19:42

@Zsoló:
Nekem a Mikla a koktélok miatt kedvenc:)
Kivételesen italt és jeget elég jó arányban tartalmaz, szóval csajos-barátnős hely.

Kisslányka 2010.06.12. 13:49:28

Bocsánat: MilKa.
A Sörkert szerepét tuti nem veszi át, nem hinném, hogy a "kocsmatündérek" átpártolnak a koncertek világába:)
süti beállítások módosítása