Utolsó kommentek:

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.10.16. 15:12:55

@Zsoló: Felismertem a kritikát, mi az árra vonatkozik. Na, de a belga sör már csak ilyen, többe van mindenkinek. Ugye nem kell magyaráznom, mit hiányolok? Régen még ment.

Bejegyzés: Delirium Pub

Zsoló 2017.10.16. 13:19:35

@apuska: írtam az utolsó mondat végére egy rövidet :-)

Bejegyzés: Delirium Pub

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.10.16. 12:49:30

Oké, hosszú idő után plusz egy hely, de kritikát írni meg elfelejtettél. :(

Bejegyzés: Delirium Pub

gibzin 2017.05.08. 20:53:50

Jó kis hely, arra jó amire kitalálták. Főleg középkorúak és öregek vannak, de láttam már itt velem egykorú fiatalokat is (még fősulis vagyok). Hely leülni szinte mindig van, nem egy zsúfolt kocsma.

Kb fél éve hogy itt lakom tőle gyalog szó szerint 2 percre, úgyhogy én is voltam már itt néhányszor. Egyedül meditálni is jó hely és 2-3-4-en bedobni valami olcsót, finomat és hatékonyat is megteszi. Ha a Rókuson, Makkosházon, esetleg Tarjánban laksz, akkor tökéletes buli előtti esti olcsó alapozáshoz is. Aztán mehettek be a városba a tényleg 5 méterre lévő trolival.

Bejegyzés: Troli Presszó

gibzin 2017.03.02. 13:11:40

Rossz pultoslányok. Néhányszor már beültem ide, vagy haverral beültünk délután, suli után egy italra, de mindkét pultos csaj nagyon flegma, rossz értelemben vicceskedős. Akik most vannak (2017 eleje), mindkettő sötétebb hajú, világos bőrű, átlagoska arcú, az egyik alacsonyabb és vékony, göndör hajú, a másik átlagos magasságú, szemüveges, átlag alkatú. Én nagyon nyitott vagyok a poénkodásra, van önkritikám is, de ők emlékszem többször is akár maguk elé beszélve (miközben előttük álltunk), akár nekem mondva, akár úgy hogy már leültünk a pulthoz közeli egyik asztalhoz, de még hallottuk mit mondanak egymásnak, ilyeneken poénkodott/poénkodtaktak, hogy "miért jön valaki inni ilyen korán", vagy mert nem vagyok nagydumás és néha nehezen artikulálok vagy megbicsaklik a nyelvem, egyszer egyből arra utalt hogy már részeg vagyok, amikor kikértem délután 4-kor egy fröccsöt. Kedvencem volt, mikor műszakváltáskor ott volt mindkét lány, mi hárman voltunk, a két szaktársamtól nem kértek személyit, tőlem viszont direkt igen. Megmutattam és mondtam, hogy pedig "direkt nem borotválkoztam" (akár szar poén volt, akár nem, csak ennek szántam, miközben vettem elő a személyim), de a kisebb lány, aki már készült haza, csak annyit mondott, hogy "pedig így is gyereknek nézel ki". 22 vagyok.

Üres az egész hely napközben, de úgy érzik kell élcelődni, poénkodni, az amúgy normálisan viselkedő, nem nyomulós, csak az italt kikérni és normálisan viselkedni és fogyasztani akaró vendégekkel is. Ha már humorizálnak (amit bírok mert van hely amit ezért is szeretek, mert a pultos/felszolgáló egyszerűen csak jó arc, de nem az a nyomulós-seggnyalós, hanem normális módon), akkor közben jusson eszükbe hogy mi a munkájuk. Ők nem együtt akarnak nevetni valakivel, hanem inkább a másikon, mert a parasztja úgy is jön és fizet? Ennyire nem értenek a vendéglátáshoz?

Biztos nem mindenkivel ilyenek, egyszerűen csak kiszúrnak néha, napi egy, vagy 10-ből 1 embert/csoportot, vagy bárkit akin lehet bármit nevetni. A pult közelében szoktam leülni és látom hogy a legtöbb vásárlóval normálisak, de párszor láttam már, hogy mással is "hülyéskedtek", nem a barátságos értelemben.

Tényleg próbálok nem baszakodni, de annyi jó, vagy legalább normális tapasztalatom van más helyekkel. Most azokkal összehasonlítva mondom ezt, így Szegeden. Ilyen élményem sehol máshol nem volt, mint itt. Láttam néha az arcán, hogy egy dolgozónak rossz napja van, olyankor csak kértem az italom és a kötelező udvariaskodások (Kérem, köszönöm) és fizetés után elköszönök. Sőt, legtöbbször amúgy is ezt csinálom. Nem tudnék még más szegedi, belvárosi, beülős, ivós helyet mondani ahol ilyen szar élmények értek EGYMÁS UTÁN TÖBBSZÖR, hetek-hónapok alatt, mint itt. Ez a rossz értelemben vett kivétel.

Ott van mellettük a Nyugi, Pivo és a Campus is, ahol a pultos kiszolgálás normálisabb, mert az elvárható minimumot hozza. Korábban voltak már, hogy a Nyugi, Pivo, Campus tele volt péntek-szombat este, ezért inkább ide ültünk be, mert ez még félig üres volt. Ezután inkább kihagyom ezt a helyet és keresünk más, kicsit messzebb lévőt majd. Miért nem lehet normálisan viselkedni egy pultosnak a vendéggel, aki szintén normálisan viselkedik?

Bejegyzés: A. Platz

Zsoló 2017.01.17. 11:50:27

Ùjra èbredezünk ! :-) elkezdtük a frissitèseket is.

Bejegyzés: Center Cafe & Bar

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.01.16. 15:26:50

Zsolo! Újra aktív lesz a blog vagy ez valami kivételes alkalom, ami a ex Borpatikának szólt? :)

Bejegyzés: Center Cafe & Bar

Jamous Shadi Tommas 2015.11.30. 00:03:13

A nevem Jamous Shadi tommas és szeretnek jelenteni 1 hibát a cairo cafe Szeged mobil szám elérhetőségein a 06705606050 az a saját számom és nem a cég száma 2013 bán dolgoztam ott is mar nem vagyok érintett és nincsen semmi közöm a céghez köszönöm a megértés és remelem a mobil számomat le lehet szedni a kávézó elérhetőségei öl

Bejegyzés: Cairo Cafe Szeged

Muskó Ferenc 2015.08.07. 17:26:25

Stiasztok!
az idén már szep karfás székek es asztalok vannak nem sörpad jó a hb buza 5906korsó

Bejegyzés: Aradi vértanuk téri söröző!

Valentin Kovács 2015.07.31. 15:27:03

Hali!
Valamilyen elértési telefonszámot nem kellene közzétenni??!!
Ha rendelést akarok leadni akkor személyesen kell lecsászkálnom!
Pótolni minél elöbb!
Nem beszélve arról, ha a sógorom netán eltévelyeg meg tudjam kérdezni,hogy haza tud e menni!
Köszi!

Bejegyzés: Kristály presszó

Cipó99 2015.06.26. 08:18:17

Szeretnék árjegyzéket találni!

Bejegyzés: Ital Mekka

Zsoló 2015.05.24. 08:27:54

@Axl93: nekünk is nagy kedvenc! :)

Bejegyzés: 2-es Klub

Axl93 2015.05.21. 20:05:23

Abszolút favorit kocsma, szerelem volt első látásra. Rendszeresen járunk ide órák után a kis csoportunkkal, nem hiába. Csöndes, nyugodt, nagyon kellemes és tágas környezet végtelenül korrekt árak mellett. A kiszolgálás mondhatni elsőrangú, gyorsak, figyelnek a részletekre és mindenekelőtt nagyon kedvesek. Csak ajánlani tudom!

Bejegyzés: 2-es Klub

Axl93 2015.05.21. 19:54:07

Egy ideig járogattam ide, de a múltkori után soha többé nem megyek be. Elmentünk 2-3 haverommal, velünk együtt összesen két asztal volt (a másik asztalnál maximum 4-en). A három sörre kb. fél órát vártunk, ráadásul a "felszolgáló" "bátorkodott" kihozni a számlát az italokkal együtt, holott nem is kértük még. Ez az abszolút pofátlanság. A hely egyébként kellemes lenne, a zene is találó, meccsnézésre tökéletesen alkalmas. Sajnos a kiszolgálás olykor csapnivaló.

Bejegyzés: Blues Café & 7-es Megálló

Zsoló 2014.12.11. 14:42:58

@StonerVaszics:
Nem tudjuk mi se! De már évek óta "haldoklott" a hely. Utóbbi kb. 2 évben már ki se nyitott!

Bejegyzés: Retró Galyatető söröző - BEZÁRT!

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2014.12.10. 17:28:55

Kedves szerkesztők! A napokban jártam arra, ki van égve az egész, valószínűleg felgyújtották. Lehet tudni, hogy mi/hogy történt? Sejtésem, mondjuk van... :(

Bejegyzés: Retró Galyatető söröző - BEZÁRT!

gibzin 2014.10.16. 12:17:45

Beülős randizásra alkalmas hely, ahol külső tényezők nem zavarnak meg kettőtöket. A zene kellemes, nem túl hangos, ahogy a TV sem ordít. Egyértelműen beszélgetős placc társaságoknak, pároknak. Nagyon jó boraik vannak. Ezek is a speicialitásaik - Van hely, ahol külön koktéllap van, vagy külön töményeknek, esetleg söröknek szóló itallap. Itt a borokon van a hangsúly, amikből nagyon szép, minőségi választék van. Sosem bírom megállni itt, hogy ne két-három deci csúcsminőséget igyunk aznap esti lazításként az aktuális lánnyal.

Probléma: Van kötsög a személyzetben (most, 2014 őszén, amikor írom). Valamilyen kedves pincérlány szolgál ki jellemzően, de egyszer aztán a pultnál fizetéskor egy termetes, kopasz csávónak fizettem, aki keveselte a borravalót és háromszor visszakérdezett, hogy pontosan mennyit is szándékozom fizetni, mire végül "meghallotta", hogy annyit, amennyit először mondtam. Fák jú! Személy szerint annyira felidegesített, hogy ide ebben a naptári évben már nem hiszem, hogy menni fogok. Később talán újra adok esélyt, mert minden másban jó hely - Csak Szegeden még sosem ért ilyen élmény, mint ami itt ekkor.

Bejegyzés: Blues Café & 7-es Megálló

gibzin 2014.10.16. 11:59:32

Randizni is jó hely. Korrekt árak, minimalistább dizájn, korrekt kiszolgálás és lehetőség jó hangulat megteremtésére.

Randihoz egy hatost be kell foglalni ketten, de ez ne zavarjon. Javaslom ehhez többszörös tapasztalat alapján a külső részt, tehát a pult és a bejárat köztit, ott is inkább a pulthoz közeli asztalokat, lehetőleg a pulttal szemben és a többi asztalnak háttal: Volt, hogy a lánypartneremen és rajtam kívül csak férfiak voltak a többi asztalnál és a plazma TV-n meccset néztek. Inkább háttal üljetek nekik.

Sem a TV, sem zene nem ordít, de még a szurkolók sem hangosak, ha vannak, tehát jól el lehet merülni egymásban pár kör ital mellett egy klasszikus este 8-9-től 10-11-ig tartó randiban. Előnye, hogy eléggé a belváros a fő közlekedési útvonalak mentén fekszik (troli, villamos, sok busz közel). Csak jó élményekkel jöttem még ki innen mindig.

Bejegyzés: Sörpatika - BEZÁRT!!!

gibzin 2014.10.16. 11:49:52

Randihelynek kiváló szerdára, amikor a tömények féláron vannak. Nem egy lánnyal mentem már oda. A kanapékon jól egymásba lehet merülni és inkább csak 11 órától kezd megtelni élettel, tehát ha randi időben és nem buli időben mentek, akkor alig szoktak lenni. Egy 8-9 órai kezdetű randihoz tökéletes, amit aztán 11-12 körül megpróbálsz áthelyezni a saját lakhelyedre a folytatás kedvéért, miután ittatok egy pár kör minőségi töményet és közben jót beszélgettetek, felfedeztétek egymást.
A személyzet is nagyon kedves, érdeklődő. Itt általában nem tudom megállni az átlagosnál magasabb jattot, hiába sorolom magam az "átlagos csóró egyetemista" kategóriába.

Bejegyzés: Zacc kávézó