Zsoló 2009.02.25. 20:37

Vár söröző

Szeged, Deák Ferenc u. 24-26.

 

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől-Csütörtökig 08:00-24:00
  • Péntek, szombat 08:00-02:00
  • Vasárnap 11:00-22:00

 

Árak:

  • 1 üveg sör (Ászok) 260 Ft
  • 1 korsó csapolt sör (Ászok) 280 Ft
  •   Unicum 5cl 430 Ft
  • hubertus 5cl 350 Ft
  • kommersz szesz 5l 180 Ft
  • folyó borok 60Ft/1dl
  • kávék 120 Ft-tól

TÉRKÉP: maps.google.hu/maps/ms

Facebook: https://www.facebook.com/VarSorozoSzeged

Ez a hely maga a történelem. Már a rendszerváltás előtt is kocsmaként üzemelt. Igaz valami tiszti klub szerű helyként, mint a nagy öregektől hallottam. De a lényeg, hogy folyt a sör és az Unicum. A rendszerváltás után is zajlott itt az élet. Működött kocsmaként majd kínai étterem, majd gyors kajálda volt és sörözőként és most megint újra kocsma. Elnézést, ha valamit kihagytam a felsorolásból. Lényeg igazi kocsma, szocdizájn beütéssel. Mellesleg egész jó helyen található, a Széchenyi-tér közelében, valamint gyakorlatilag a Múzeum és a Posta épülete között. Belváros többi kocsmája innen 5-10 perc. A kocsma pont az épület sarkában van és itt a bejárata is. Van egy másik is az oldalában, de az most már max. csak vészkijáratként üzemel.

Belépve rögtön a pulthoz érünk.  Magát a helyiséget 3 nagyjából egyenlő nagyságú részre lehet osztani és ezeket a részeket akár el is választani egymástól. Az első részben maga a pult van. + egy LCD TV az ablak felett!  A második részben 2 és 4 személyes asztalok és a WC-k vannak + szintén egy TV az egyik sarokban. A harmadik részben, ami régen a gyors kajás volt, bekerült egy flipper, két csocso + szintén további asztalok.  A belvárosi kosmaiként igen közkedvelt hely. Az állandó, helyi törzsvendégek és a nagy öregek mellett a postások törzshelye is egyben. Mint említettem a posta mellett található, úgyhogy, ha műszak után térünk be ne lepődjünk meg a kocsma előtti sok zöld biciklit és bent a sok zöld ruhás embert látunk! Az egyetemisták is rendszeresen látogatják, hisz olcsó, sokáig üzemel és közel vannak innen a szórakozóhelyek. Kocsmatúrára és ivászatra tökéletesen alkalmas hely!

Zsoló

vár1.jpg

vár2.jpg

vár3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedikocsmak.blog.hu/api/trackback/id/tr66966109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása